De Frequentie van Emoties: Wat David Hawkins ons leert over Liefde, Angst en Neutraliteit

Gepubliceerd op 22 oktober 2024 om 10:38

In de wereld waarin we leven, worden we dagelijks blootgesteld aan een scala aan emoties. Van vreugde en liefde tot angst en schaamte, deze gevoelens beïnvloeden niet alleen onze mentale toestand, maar ook ons fysieke welzijn.

Een van de meest intrigerende onderzoeken naar de trilling of frequentie van emoties is uitgevoerd door de psychiater en spirituele leraar David Hawkins. In deze blog duiken we dieper in zijn bevindingen en wat ze voor ons kunnen betekenen in ons dagelijks leven.

Wat is de Map of Consciousness?

David Hawkins ontwikkelde de Map of Consciousness, een schaal die verschillende emoties en toestanden van bewustzijn rangschikt op basis van hun energetische frequentie. Volgens Hawkins zijn emoties niet alleen subjectieve ervaringen, maar hebben ze ook een meetbare energie die onze levenskwaliteit beïnvloedt. Hij gebruikte een schaal van 1 tot 1000, waarbij lagere cijfers duiden op negatieve emoties en hogere cijfers op positieve emoties.

De Frequenties van Belangrijke Emoties

Hier zijn enkele belangrijke emoties en hun bijbehorende frequenties volgens Hawkins:

  • Schaamte: 20
  • Angst: 100
  • Neutraal: 250-300
  • Liefde: 500
  • Vrede: 600
  • Verlichting: 700-1000

Deze cijfers zijn niet alleen indrukwekkend, ze bieden ook inzicht in hoe onze emoties ons dagelijks leven beïnvloeden. Zo blijkt dat liefde, met een frequentie van 500, een van de hoogste energieën heeft die we kunnen ervaren, terwijl schaamte, met een frequentie van slechts 20, een van de laagste is. Dat is toch toffe informatie!

De Kracht van Neutraliteit

Wat veel mensen misschien niet beseffen, is dat de frequentie van neutraal rond de 250-300 ligt. Dit vind ik een mega interessante ontdekking, omdat het aantoont dat neutraal zijn over situaties en ervaringen ons kan helpen om een hogere trilling te behouden. In een wereld waarin meningen en oordelen de norm zijn, biedt het cultiveren van een neutrale houding een krachtige manier om ons welzijn te bevorderen.

Wanneer we onszelf toestaan om neutraal te zijn, creëren we ruimte voor groei, begrip en acceptatie. Dit kan helpen om ons open te stellen voor nieuwe ervaringen, te leren van anderen en een dieper contact met onszelf te ontwikkelen. Het is alsof we onszelf bevrijden van de last van negatieve emoties en ons richten op wat echt belangrijk is in ons leven.

Van Angst naar Liefde

Hawkins benadrukt dat de overgang van angst naar liefde een van de belangrijkste stappen is die we kunnen nemen om ons leven te transformeren. Angst, met een frequentie van 100, kan ons verlammen en ons vermogen om te groeien belemmeren. Aan de andere kant is liefde, met zijn hoge frequentie, een krachtige energie die ons verbindt met onszelf en anderen.

Wanneer we de moed hebben om onze angsten onder ogen te zien en ons open te stellen voor liefde, kunnen we de energiedynamiek in ons leven veranderen. Dit leidt dan weer tot een hogere frequentie en een algeheel gevoel van welzijn.

De Weg naar Gezondheid en Geluk

Het begrijpen van de frequentie van emoties geeft de sleutel tot gezondheid en geluk. Door te concentreren op het verhogen van onze emotionele frequenties — door liefde, acceptatie en zelfs neutraal zijn — kunnen we ons welzijn verbeteren. Dit vereist oefening en toewijding, maar de beloningen zijn de moeite waard.

Neem de tijd om je emoties te observeren en laat het begrijpen los :). Wanneer je voelt dat angst of schaamte je overweldigt, vraag jezelf dan af hoe je kunt overstappen naar een hogere frequentie, zoals liefde of neutraliteit. Meditatie, zelfreflectie en het omarmen van positieve ervaringen zijn mega krachtige tools om deze transitie te maken.

David Hawkins’ onderzoek naar de frequentie van emoties biedt ons een unieke kijk op hoe we onze emotionele toestand kunnen begrijpen en verbeteren. Door ons bewust te zijn van de energieniveaus van onze emoties, kunnen we actief kiezen voor liefde en neutraliteit in plaats van angst en schaamte. Dit niet alleen voor ons eigen welzijn, maar ook voor de verbinding met anderen en de wereld om ons heen.

Laten we deze inzichten gebruiken om een leven te creëren dat rijk is aan liefde, begrip en groei. De keuze is aan jou — laten we streven naar een hogere frequentie! 🌟

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.