Mijn Reis naar Dagelijkse Meditatie

Gepubliceerd op 13 augustus 2024 om 16:52

Van Werkdruk naar Innerlijke Rust

Er was een tijd dat ik dacht dat meditatie niets voor mij was. Als fieldmanager bij L'Oréal was mijn leven gevuld met lange werkdagen, een druk sociaal leven, en de constante poging om alle ballen in de lucht te houden. Hoewel ik lachte tijdens etentjes met vriendinnen, was ik vaak chagrijnig, moe en had ik een kort lontje naar mijn vriend. Het voelde alsof ik in een constante race zat, zonder echt geluk of voldoening te ervaren. Toen kwam ik op het punt dat ik dacht: is dit het nou? Er moet toch meer zijn?

Mijn reis naar innerlijke rust begon, verrassend genoeg, met yoga.

Waar ik voorheen sportte om slanker en strakker te worden, ontdekte ik in yoga een manier om contact te maken met mijn lichaam. De rust en ontspanning die ik ervaarde, leidde me uiteindelijk naar meditatie. Wat begon met af en toe een yogasessie en een paar minuten meditatie, groeide uit tot een vast ochtendritueel van yoga en meditatie. Het was dit ritueel dat me hielp om uit de dagelijkse ratrace te stappen en werkelijk aanwezig te zijn in mijn leven.

Ik maakte er een missie van..

De kracht van meditatie heeft me zoveel gebracht dat ik besloot er mijn missie van te maken om deze kracht met anderen te delen. Eind 2021 startte ik met het geven van online meditatiesessies. Wat begon met neurie-meditaties, groeide al snel uit tot het organiseren van vrouwencirkels, cacaoceremonies, en het maken van mijn eigen meditatiepodcast en online cursus ‘Liefdevolle Aandacht’.

Mijn Vipassana Avontuur

Ik moet bekennen, niet elke meditatie-ervaring was even succesvol. Zo schreef ik me in voor een Vipassana-retraite, een intense ervaring van 10 dagen in totale stilte en 10 uur per dag mediteren. Hoewel ik vastberaden was om de volledige retraite te voltooien, hield ik het na 5 dagen voor gezien. De dogmatische aanpak en de strenge regels stonden haaks op de zachtheid en spiritualiteit die ik zo waardeer in meditatie. Het was een les in zelfliefde en vertrouwen op mijn intuïtie, iets dat ik sindsdien meeneem in mijn werk.

Nu begeleid ik mensen in hun eigen meditatieproces.

Ik help hen om rust, energie en een diepe verbondenheid met zichzelf te vinden. Het mooie is dat meditatie steeds meer mensen aanspreekt. Het brengt je rust, ruimte, energie en plezier in het leven – en wie wil dat nou niet?

Heb jij al ervaring met meditatie? Ik hoor graag jouw verhaal! Je kunt me altijd een berichtje sturen via Instagram. Samen kunnen we ontdekken hoe meditatie jouw leven kan verrijken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.